2017 Wilson Security Sandown 500
SPRINGVALE VIC
22
DAYS UNTIL THIS EVENT
N/A
CURRENT TEMPERATURE
CHAMPIONSHIP EVENT

TRACK ESSENTIALS:

SANDOWN INTERNATIONAL MOTOR RACEWAY
SPRINGVALE VIC

FRIDAY, 15 SEPTEMBER 2017
To
SUNDAY, 17 SEPTEMBER 2017

CIRCUIT LENGTH - 3.1 KILOMETRES
CIRCUIT DIRECTION - ANTI-CLOCKWISE
AVERAGE SPEED - 164 KM/PH
MAXIMUM SPEED - 270 KM/PH
FASTEST POINT - BACK STRAIGHT
SLOWEST POINT - TURN 3

Sandown International Raceway is a motor racing circuit in Melbourne, Victoria, approximately 25 km south east of the city.

When Sandown first opened in 1962 it held the Sandown International Cup, which featured world-famous drivers such as Stirling Moss and Bruce McLaren. Throughout the 1960s and 70s the race meetings continued to attract international stars along with the best of Australia's drivers.

Australia's traditional Holden/Ford rivalry really surfaced at the track in the late 1960s and through the 1970s until Peter Brock won seven meetings in a row, out of a total of nine.

1984 saw the introduction of Group A rules and an extension of the track to 3.9 km. It also saw the first 500 km race, named the Castrol 500. In 1989 the track reverted back to 3.1 km.

Apart from a break between 1999 and 2002, Sandown has been an important circuit in the V8 Supercar Championship Series.

2016 EVENT SCHEDULE / RESULTS

FRIDAY 16 SEPTEMBER 2016
StartFinishSessionDurationResults
11:00 11:30 Practice - Part 1 30 minutes Available
13:35 14:05 Practice - Part 2 (Co-driver) 30 minutes Available
16:35 17:05 Practice - Part 3 (Co-driver) 30 minutes Available
SATURDAY 17 SEPTEMBER 2016
StartFinishSessionDurationResults
10:05 10:35 Practice - Part 4 30 minutes Available
11:50 12:10 Qualifying 20 minutes Available
13:45 14:20 Qualifying Race 1 20 laps Available
16:15 16:50 Qualifying Race 2 20 laps Available
SUNDAY 18 SEPTEMBER 2016
StartFinishSessionDurationResults
09:35 09:55 Warmup 20 minutes Available
13:15 16:50 Race 20 161 laps Available

#8 Nick Percat

Brad Jones Racing

© Copyright 2017 Brad Jones Racing