THURSDAY, 10 OCTOBER 2019
SUNDAY, 13 OCTOBER 2019
CIRCUIT LENGTH - 6.231 KILOMETRES
CIRCUIT DIRECTION - ANTI-CLOCKWISE
AVERAGE SPEED - 178 KM/PH
MAXIMUM SPEED - 300 KM/PH
FASTEST POINT - CONROD STRAIGHT
SLOWEST POINT - FOREST ELBOW
Mount Panorama Circuit is a motor racing track located in Bathurst, New South Wales. It is the home of the Bathurst 1000 motor race, held each October. The track is 6.213 kilometres long, and is technically a street circuit, as the Mountain is home to a number of residents.
The track is a very unusual design by modern standards, with a 174 metre vertical difference between its highest and lowest points, and grades as steep as 1:6.13. From the start-finish line, the track can be viewed in three sections; the short pit straight and then a tight left turn into the long, steep Mountain straight; the tight, narrow section across the top of the mountain itself; and then the long, downhill section of Conrod Straight, with the very fast Chase and the turn back onto pit straight to complete the lap.
Historically, the racetrack has been used for a wide variety of racing categories, including everything from open-wheel racers to motorcycles. However, the factors that make the track so unusual, and tighter contemporary safety standards, make it unlikely that major race meetings in these categories will be held there again, and as such it has become the near-exclusive province of closed-bodied automobile racing cars.
As a public road, on non-race days Mount Panorama is open to the public. Cars can drive in both directions around the circuit for no charge. However, a strict speed limit of 60km/h is enforced, and police regularly patrol the circuit.
|THURSDAY 4 OCTOBER 2018|
|09:35||10:35||Practice 1||60 minutes||Pending|
|12:55||13:55||Practice 2 (additional Drivers only)||60 minutes||Pending|
|15:05||16:05||Practice 3 (all Drivers)||60 minutes||Pending|
|FRIDAY 5 OCTOBER 2018|
|08:30||09:30||Practice 4 (additional Drivers only)||60 minutes||Pending|
|11:15||12:15||Practice 5 (all Drivers)||60 minutes||Pending|
|SATURDAY 6 OCTOBER 2018|
|10:00||11:00||Practice 6 (all Drivers)||60 minutes||Pending|
|17:10||17:55||Top Ten Shootout||1 laps||Pending|
|SUNDAY 7 OCTOBER 2018|
|08:05||08:25||Warm Up||20 minutes||Pending|
|11:10||18:10||Race 25||161 laps||Pending|